Buemiho manéver bol neuveriteľne hlúpy, zhodnotil frustrovaný di Grassi (Video)

Lucas di Grassi pred Sébastienom Buemim
foto: Audi Communications Motorsport / Michael Kunkel

Lucas di Grassi bude chcieť na dvojitú Rím E-Prix čím skôr zabudnúť, pretože do cieľa neprišiel ani v jednom z dvoch podujatí.

Po nesmierne bolestivom vypadnutí z prvého miesta v závere sobotných pretekov sa niečo podobné odohralo aj dnes. V súboji o ôsme miesto sa niekdajší šampión stretol s ďalším bývalým šampiónom a rivalom Sébastienom Buemim z Nissanu. Z televíznych záberov sa zdalo, že di Grassi zmenil smer jazdy a dotkol sa prednej časti Buemiho monopostu, ktorý bol hneď za ním.

Výsledkom bola strata kontroly nad autom a tvrdý náraz do steny. Buemi bol po pretekoch potrestaný päťsekundovou časovou penalizáciou a dvomi trestnými bodmi. Sklamaný di Grassi pre Motorsport.com po pretekoch povedal: „Tu nejestvuje môj alebo akýkoľvek pohľad na vec. Je tu perspektíva pravidiel a komisárov. Buemi dostal penalizáciu. Bol to neuveriteľne hlúpy manéver.“

Do konca pretekov zostávalo šestnásť kôl, preto sa podľa di Grassiho jeho súper nemusel ponáhľať. „Bol pomalý. Bol pomalý počas celého víkendu a bol pomalý aj v týchto pretekoch. Ja som normálne pretekal. On mal útočný režim. Snažil sa ma opäť predbehnúť. Úprimne, mohol ma predbehnúť. Mali sme pred sebou celé preteky, nebolo sa kam ponáhľať.“

„Rozhodol sa pre zmenu, na poslednú chvíľu, zvnútra na vonkajšok. Skončilo sa to dotykom zadnej časti môjho auta a potom sa pre nás oboch skončili aj preteky. Je to škoda,“ dodal frustrovaný Brazílčan vo farbách Audi.

Vandoorne s druhým víťazstvom vo Formule E, druhý Sims prekabátil Wehrleina (Video)

 

Buemi sa ohradil voči rozhodnutiu komisárov a dodal, že jeho súper mu nedal čas na reakciu. „Samozrejme, že som bol potrestaný. Úprimne, nesúhlasím s tým. Tak to jednoducho je. Prichádzal som s útočným režimom, mal som omnoho vyšší výkon. Z môjho pohľadu urobil neskorý pohyb a ja som nemal čas reagovať.“

„Nevadí mi, že zatvára dvere. To nie je problém, idem na druhú stranu. Ale nechal ma, aby som si myslel, že mi necháva priestor. Takže akonáhle som sa rozhodol pre manéver, prešiel doľava v tom istom momente ako ja a dotkol som sa ho,“ uzavrel Švajčiar, ktorý dnes bodoval aj napriek trestu. Skončil na desiatom mieste.

Dnešné preteky nedokončil ani druhý pilot Audi. René Rast štartoval zozadu, ale výborným výkonom sa prebojoval na bodované priečky. Niekoľko minút pred koncom však stratil kontrolu nad vozidlom, vrazil do bariér a preteky sa preňho skončili.

Add a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *